Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

De Internet Advantage SEO sum-up: week 16

Door op

Vanaf nu zal er elke vrijdag op het blog van Internet Advantage een samenvatting komen van de meest opvallende, controversiële en nuttige SEO artikelen op het internet van de afgelopen week.

Updated: Google Update April 2012? Over SEO Penalty
Begin deze week verloren een flink aantal sites hun ranking in Google. Gevreesd wordt voor de door Matt Cutts op SXSW aangekondigde ‘overly SEO penalty’. Lees meer over meldingen van webmasters op diverse fora op: Seroundtable.com

How to Check Which Links Can Harm Your Site’s Rankings
In afwachting van Googles ‘Over-Optimization’ update kwamen er veel reacties op een SEOmoz post waarin wordt uitgelegd hoe je het beste kan controleren welke links in jouw backlink profiel schadelijk zijn voor de rankings van jouw website. Bekijk de blogpost op SEOmoz.

Dropped in Rankings? Google’s Mistake Over Parked Domains
Na een update van Google’s Matt Cutts werd duidelijk dat de grote schommelingen, zowel negatief en positief, in rankings deze week niet door de ‘Over-Optimization’ penalty komen, maar door een fout van Google waarbij zij sites onterecht als ‘parked domain’ betitelden. Bekijk de uitleg over de
parked domain fout.

Link Building: Anchor Text Optimization Best Practices 2012
Zoals veel SEO’s verwachtten is Google bezig het algoritme aan te passen om anchor-tekst spam aan te pakken. In dit artikel legt Tad Chef uit hoe je anchor teksten kan optimaliseren op een manier die ook in 2012 blijft werken. Op basis van een aantal best practices legt hij uit hoe je het linkprofiel in balans brengt.

Updates to rich snippets
Google berichtte afgelopen maandag over twee nieuwe updates met betrekking tot de rich snippets. Product rich snippets worden nu wereldwijd ondersteund en de rich snippets testing tool ondersteunt nu ook HTML input. Bekijk de blogpost over de Rich Snippets update.

How Authorship (and Google+) Will Change Linkbuilding
Nu Google links steeds meer wantrouwt is de verwachting dat Google in de toekomst de waarde van een link mede laat afhangen van de ‘autoriteit’ en ‘betrouwbaarheid’ van de auteur van een link of content. In dit artikel legt Tom Anthony uit welke veranderingen dit met zich meebrengt voor het linkbuilden.

The New Google Link Algorithm
Patrick Altoft, director of Search bij Branded3, maakte een analyse van 50 sites die van Google een bericht en/of een penalty hebben gekregen naar aanleiding van een onnatuurlijk link profiel. In dit artikel beschrijft hij zijn bevindingen en legt hij uit hoe Google deze sites identificeert. Lees over de overeenkomsten en verschillen in de betreffende linkprofielen.

Google Webmaster Tools Notice of Detected Unnatural Links
Spam en link netwerken zullen steeds minder effectief zijn als het gaat om het behalen van hoge posities op resultaten pagina’s van zoekmachines. Google is druk bezig hiertegen in actie te komen. David Naylor legt uit hoe Google omgaat met dit soort netwerken en wat je moet doen als je links hebt die hiervan afkomstig zijn.

Web freedom faces greatest threat ever, warns Google’s Sergey Brin
Sergey Bin, een van de oprichters van Google, meldt in een interview met The Guardian dat de vrijheid van het internet in gevaar is. Overheden die hun burgers willen controleren en bedrijven als Apple en Facebook die hun data niet willen delen zouden hier de oorzaak van zijn. Op dit moment is de vrijheid op internet in gevaar.

Verslag: BrightonSEO
Vorige week vrijdag vond in het Zuid-Engelse Brighton het congres BrightonSEO plaats. Onze collega’s Ruud Kok en Jan-Willem Bobbink waren erbij. Ruud schreef een verslag van het inspirerende en gevarieerde event. Lees meer over de op de
BrightonSEO conferentie gehouden presentaties.

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven