Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

De Internet Advantage wekelijkse SEO sum-up: week 17

Door op

Ook deze week weer een overzicht van de beste en meest spraakmakende SEO artikelen die de revue hebben gepasseerd.

 

Bing’s Search Plus Your World? Bill Slawski

De activiteiten rond Google’s social search en de toekomstige rol van Authorship zijn op internet uitgebreid besproken. In dit artikel gaat Bill Slawski in op de aanpak van Bing op het gebied van social search die zo hun eigen ideeën hebben over deze benadering.

 

The Hierarchy of Web Presence Optimization Krista LaRiviere

Door de continue verbetering van het Google algoritme is er de afgelopen jaren een hoop veranderd binnen het SEO-landschap. Het simpelweg optimaliseren van on-site content en het vergaren van backlinks is niet meer genoeg. In dit WPO-model is duidelijk weergegeven in welke volgorde de verschillende aspecten van SEO aandacht verdienen om optimaal rendement te halen uit je SEO inspanningen.

 

Mobile SEO Is A Must For Acquiring Mobile Shoppers Sherwood Stranieri

De sterke groei van smartphone gebruikers en de kansen die hiermee ontstaan voor mobile commerce, dwingen online marketeers tot nadenken omtrent Mobile SEO. Sherwood Stranieri  legt op een heldere manier uit dat het eenvoudig kopiëren van je webshop naar mobile, niet voldoende is. Focus en usability zijn het belangrijkst. Daarnaast komt hij met enkele praktische Mobile SEO tips.

 

How the Web Uses Anchor Text in Internal Linking Nathan Safran

Volgens SEO’s wordt het gebruiken van goede ‘anchor texts’ nog steeds als één van de belangrijkste rankingfactoren gezien, zeker in het geval van externe backlinks. In deze blogpost laat Nathan Safran aan de hand van een onderzoek onder meer dan 3000 domeinen zien, dat de anchortexts in de interne linkstructuur ten onrechte onderbelicht zijn.

 

Invoering cookiewet onzeker na val kabinet Erwin Boogert

Wellicht goed nieuws voor de affiliate marketeers in Nederland. Door de huidige politieke tumult in Den Haag en het vallen van het kabinet, is de doorvoering van de ‘cookiewet’ die onderdeel uitmaakt van de telecomwet hoogst onzeker geworden.

 

Another step to reward high-quality sites Matt Cutts

Op Google’s officiële weblog kondigde het deze week de uitrol van de langverwachte update van het algoritme aan, welke zich richt op het filteren van webspam in de zoekresultaten. Het doel van de update omschrijft Google als het aanpakken van de sites die volgens hen Google’s kwaliteitsrichtlijnen overschrijden, en het waarderen van websites die daadwerkelijk een goede gebruikerservaring en inhoud aanbieden.

 

Panda Update 3.5 is Live: Winners & Losers Danny Sullivan

In navolging van de aangekondigde update aan Google’s algoritme verschenen er overal op het internet lijstjes met verliezers en winnaars die werden toegedicht aan de webspam update. Echter, legt Danny Sullivan van Searchengineland uit dat men voorzichtig moet zijn met conclusies trekken. Verschuivingen in de rankings kunnen zowel het gevolg zijn van de laatste Panda of Penguin update.

 

7 ways links cause search rank changes Eric Ward

De laatste weken is er veel geschreven en gediscussieerd  omtrent de waarschuwingsberichten die Google zou versturen naar webmasters via webmastertools over onnatuurlijke backlinks. Logisch gevolg is dat online marketeers daar op inhaken door te beloven het linkprofiel ‘op te schonen’.  Volgens Eric Ward is het belangrijk om te beseffen dat niet alle dalingen in de rankings toe te schrijven zijn aan een onnatuurlijk linkprofiel, hij geeft een overzicht van 7 mogelijke oorzaken.

 

Ask the experts: How will rel=author affect SEO? Graham Charlton

Sinds de introductie van rel=author afgelopen jaar zijn er diverse berichten verschenen over de mogelijke rol die dit in zal nemen binnen SEO. De meningen verschillen, reden genoeg om deze vraag eens voor te leggen aan diverse experts. Waarom heeft Google rel=author ingevoerd en wat kunnen de voordelen zijn voor websites?

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven