Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advantage weekly sum-up SEM week 34

Door op

Deze week een SEM sum-up met daarin interessante artikelen over SEO maar ook over Google Analytics en conversie optimalisatie.  Als je vorige week de offline advertentie van Google in de Canadese krant gemist hebt, vind je hier alsnog de link.

Google Analytics verboden in Noorwegen
In Noorwegen dreigt een verbod te komen Google Analytics voor de overheidsdiensten die van deze dienst gebruik maken! Privacytoezichthouder Datatilsynet heeft besloten dat Google Analytics in strijd is met de privacywetgeving en dus illegaal. Voor 10 september moet de garantie er zijn dat Google de data alleen voor de statistieken gebruikt. Ook in Duitsland en Zweden gaan er stemmen op voor een verbod. Gelukkig hebben wij naast de cookiewet nog niets te vrezen.

De resultaten van de SEO Industry Survey 2012 zijn gepubliceerd
In maart 2012 heeft SEOmoz een grootschalig onderzoek gehouden onder ruim 6.000 marketeers uit meer dan 100 landen. Dit onderzoek geeft inzicht in hoe de online markt zich ontwikkelt, met onder meer informatie over de tools die in trek zijn, de hoogte van de budgetten en waar deze aan uit worden gegeven. Daarnaast wordt er een voorspelling gedaan voor 2014.

Google adverteert offline in de krant!
Hij hoort eigenlijk niet thuis in de sum-up van deze week maar ik wilde deze jullie niet onthouden. In Canada verscheen vorige week in de krant een grote printadvertentie van Google waarin ze reclame maken voor Google AdWords.

Linken naar Infographics: Gaat Google de linkwaarde verlagen?
Infographics zijn hot! Er wordt dan ook veel gelinkt naar de infographics. Dit artikel gaat over de uitspraak van Matt Cutts in een interview met Eric Enge in juli. Hij geeft hierin het volgende aan: “In principle, there’s nothing wrong with the concept of an infographic. What concerns me is the types of things that people are doing with them. They get far off topic, or the fact checking is really poor. The infographic may be neat, but if the information it’s based on is simply wrong, then it’s misleading people.” Maar hoe kan Google deze links minder waard toekennen? Paddy Moogan geeft zijn visie hierop.

Is er een correlatie tussen Facebook Likes en organische rankings?
Will Critchlow heeft onderzoek gedaan naar de correlatie tussen goede rankings en social. Het doel van het onderzoek is om erachter te komen of er een correlatie is tussen social en een goede positie wanneer social geen ranking factor is. Om dit te onderzoeken heeft hij in Excel modellen gebouwd waarmee hij deze test uitvoert voor Facebook likes. De opzet van het onderzoek en de uitkomst kan je lezen in zijn blog.

Hoe een verzonnen product conversies verhoogt
Bij het maken van beslissingen denken wij volledige rationele keuzes te maken. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? De redactie van Webanlisten.nl publiceerde deze week een interessant artikel waarin duidelijk wordt dat het weergeven van producten grote invloed heeft op de verkoop. Door wat simpele aanpassingen kan je de verkoop van bepaalde producten een enorme boost geven.

NEW: Automate Google Analytics Reporting door gebruik te maken van Google Apps Script
Gisteren heeft Google  de nieuwe integratie tussen Google Analytics data en Google Apps Script aangekondigd. Nu kan je eenvoudig Google Analytics data naar een Google Spreadsheet exporteren en deze bewerken. Hiermee zet je sneller de juiste informatie in je rapporten. Bekijk de film met de uitleg

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven