Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advantage weekly sum-up SEO week 24

Door op

Daar zijn we weer met onze wekelijkse SEO-sum up, deze keer een verzameling van interessante en spraakmakende artikelen van week 24.

Identifying and Fixing Your Worst Landing Pages – Rob Millard
In deze post gaat Rob dieper in op het verbeteren en optimaliseren van je slechtst presterende landingspagina’s. Hij legt hierbij stap voor stap uit, hoe je dit proces het beste kunt benaderen. Hij behandeld hierbij zaken als bounce rates, conversion rates en custom reports in Google Analytics waarmee je optimaal renderende landingspagina’s kunt creëren.

Content Marketing Beginners Suggestions for Businesses: Where to Start – Melissa Fach
Melissa gaat in deze post dieper in op de juiste handvatten voor het creëren van dé perfecte content marketing strategie. Hierbij legt ze uit dat er een aantal ‘non-negotiables’ zijn waaraan een strategie minimaal moet voldoen, waaronder het maken van een goed team. Daarnaast geeft ze nog enkele handige en slimme tips voor een solide content marketing strategie!

The Bigfoot Update (AKA Dr. Pete Goes Crazy) – Peter Meyers
Hier beschrijft Peter Meyers zijn bevindingen aangaande een nieuwe, niet aangekondigde Google update, inmiddels gedoopt tot ‘The Bigfoot Update’. Aan de hand van enkele statistieken laat hij enkele duidelijke verschuivingen zien. Aan de reacties te zien en aan de hand van onze eigen bevindingen kon Peter hier wel eens gelijk hebben.

Google Showing Multiple Listings From Same Site Too Often? – Barry Schwartz
Als gevolg van deze update verschenen er op internet diverse klachten omtrent enkele zoekresultaten. In het geval van enkele search queries liet Google wel erg veel resultaten zien van 1 domein op de eerste en tweede pagina. Ook wij hebben deze bevindingen teruggezien in onze resultaten en hopen dat Google hier snel wat aan gaat veranderen. Dit gaat ten koste van de keuze van de gebruiker.

How Much Do Social Signals Play Into Google Rankings? – David Harry
Het blijft een veel besproken onderwerp en het houdt vrijwel iedere SEO bezig. Niemand weet echter te vertellen hier nu precies de invloed van is op de rankings in Google. Moeten we ons allemaal massaal op social storten? David Harry gaat onder andere in op zaken als personalisatie, Authority en Trust. De kern van zijn betoog is, geloof niet alles wat je hoort!

Webmaster: We Beat Google Panda 3.6 In 35 Days – Barry Schwartz
Er zijn veel websites die zijn geraakt door de Panda en de Penguin update die niet zijn hersteld, maar er wel druk mee bezig zijn. Barry Schwartz komt hier echter met een voorbeeld van een webmaster die succesvol is hersteld van de Panda 3.6 update, met nog betere rankings dan voor de update! Hij beschrijft hier in 9 stappen hoe hij in 35 dagen is hersteld van deze update.

Search Engines and Entities – Bill Slawski
In deze blogpost gaat Bill Slawski in op het proces van zoekmachines die het web niet langer begrijpen als een plek van slechts woorden, maar als een plek van mensen en plaatsen.

Local search ranking factors – David Mihm
David Mihm gaat in deze post dieper in op de ontwikkelingen omtrent Google’s local search. Tevens worden hier de resultaten van een onderzoek gepubliceerd waar werd gevraagd naar 90 positieve en 18 negatieve factoren die invloed hebben op local search. Hier zijn enkele zeer interessante resultaten uitgekomen.

Twitter Expanded Tweets Now Include Video, Images & More – Kate Kaye
Wie niet genoeg heeft aan 140 karakters voor een tweet heeft geluk. Dit geldt voornamelijk voor nieuwswebsites. Zo kan er binnenkort extra content zoals video’s en afbeeldingen worden toegevoegd aan een tweet. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld adverteerders hun tweets visueel aantrekkelijker maken met alle voordelen van dien.

A model for link building: Beyond ‘Great Content’ – Ross Hudgens
In deze post legt Ross Hudgens uit waarom in zijn ogen content niet altijd ‘king’ is. Volgens hem gaat het in eerste instantie om ‘value propositions’. Tevens

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven