Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advantage weekly sum-up – week 34

Door op

BA sum-up

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week uit de online marketingwereld ook deze week weer samengevat in de weekly sum-up van Internet Advantage. Met onder andere de invloed van Google+ op de rankings en de SEO mythes ontkracht door oud werknemers van Google. Veel leesplezier.

Google + geen directe invloed op rankings
In tegenstelling tot wat in het verleden vaak beweerd werd, benadrukte Matt Cutts afgelopen week nogmaals dat Google +1s geen directe invloed hebben op de rankings. Het is logisch dat content met veel likes en +1s beter ranken, omdat deze ook vaker gedeeld worden en uiteindelijk de kans groter is dat het links oplevert, maar het is niet zo dat Google deze signalen daadwerkelijk meeneemt als rankingfactor, aldus Cutts.

Google lanceert AdWords paid en Organic report
Google lanceerde afgelopen week een splinternieuwe paid en organic report in AdWords. Met deze nieuwe optie krijgen adverteerders in één oogopslag inzicht in de prestaties van de ‘queries’ in Google. In een artikel op searchengineland.com dat van de week verscheen wordt er dieper op dit onderwerp in gegaan. Bekijk het artikel hier.

Infographic: Crossing the digital divide
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar sinds dit jaar is duidelijk te zien dat (volwassen) mensen meer tijd spenderen met het bekijken of luisteren van radio, tv, magazines etc. op mobiele apparaten. In de infographic gericht op de Amerikaanse markt is duidelijk een stijgende trend te zien en op dit moment wint de digitale media het en zal deze trend komende jaren voortgezet worden.

Google mythes ontkracht door ex-werknemers
Google heeft een hekel aan SEO’s. Google bestrijd webspam in elk land anders en grote websites krijgen een voorkeursbehandeling van Google, omdat ze belangrijk zijn. Zo maar even een aantal Google mythes op een rij die deze week in een artikel op state of search te lezen waren. In het artikel worden een aantal mythes onder de loep genomen en voorgelegd aan ex-werknemers van Google. Bekijk hier het artikel.

Introductie van het ‘nieuwe’ Google Analytics
Google lanceerde deze week de nieuwe Google Anlytics Metadata API om gemakkelijk data te vinden. The metadata API bevat alle mogelijke dimensies en statistieken. Om te zien hoe dit in zijn werk gaat, lees dan even dit artikel voor een uitgebreide uitleg.

Solving the Pogo-Stick Problem
Je website bovenaan in de zoekresultaten krijgen in Google is opzich al een prestatie, maar het kost ook moeite om je website daar te houden. Als bezoekers op jouw website terecht komen, maar niet de juiste informatie vinden en vervolgens op de ‘backbutton’ klikken dan krijgen zoekmachines dat na verloop van tijd in de gaten. Bekijk in het Whitboard Friday filmpje op Moz hoe je dit probleem kunt voorkomen.

What is a ‘Good’ Link?
Dat links belangrijk zijn voor je rankings zal inmiddels alom bekend zijn. Maar niet alle links zijn even goed voor je rankings, dat zal inmiddels ook algemeen bekend zijn. In dit artikel op State of Search wordt de huidige stand van zaken met betrekking tot waardevolle links besproken.

3 Ways Ecommerce Websites Can Grow or Maintain Organic Search Traffic
Organische zoekresultaten zijn al jaren de belangrijkste bron van traffic voor e-commerce websites. Het zal algemeen bekend zijn dat organische resultaten nooit gratis zijn maar dat de ROI van deze bezoekers uitstekend is. Het blijkt steeds lastiger om goed te scoren, omdat steeds meer websites investeren in de optimalisatie voor zoekmachines. In dit artikel op Search Engine Watch wordt een oplossing geboden voor dit fenomeen.

Google Tests Search Results Overview Snippets Overlay
Google is aan het testen met een nieuwe snippet functie. Bij deze functie krijgen zoekresultaten een Mouse-over waarbij er informatie wordt getoond over het zoekresultaat. Deze informatie is afkomstig van een third-party zoals bijvoorbeeld Wikipedia. Lees er meer over op Search Engine Land.

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven