Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advantage weekly sum-up – week 38

Door op

international linkbuilding

Op vrijdag vatten wij het nieuws van de online marketing wereld samen in de weekly sum-up. Deze keer gaat het onder andere om internationale SEO, de waarde van Google+ Shares en vooral veel linkbuilding.

 

SEO International
Wie met internationale SEO bezig is kent het probleem; in meerdere landen wordt dezelfde taal gesproken. De uitdaging hierbij is om te bedenken wat we kunnen doen om in plaats van Spaanse websites de gewenste Mexicaanse websites te vinden om maar een voorbeeld te noemen. In haar blog geeft Aleyda Solis uitleg over het gebruik van de aantekening rel=”alternate” hreflang=”x” om in zoekmachines de juiste taal of regionale URL te kunnen vinden. Hierrvoor heeft zij de ‘hrflang Generator Tool’ ontwikkeld om het proces te vergemakkelijken.

 

Google+ share als ranking factor
Een interessante studie over de invloed van Google+ Shares op de zoekresultaten levert ons Eric Enge. Nadat Matt Cutts himself problemen bij de resultaten van een eerste versie van het onderzoek zag werd de test opnieuw doorgevoerd en de resultaten aangepast. De voormalige aanname dat links in shares van Google+ en Facebook als web-based links gezien kunnen worden. Uiteindelijk kwam naar voren dat Google+ Shares geen drijvende factor voor de rankings in Google zijn.

 

Linkbuilding ideeën
We zijn altijd op zoek naar nieuwe en leuke manieren voor linkbuilding. Daarbij zijn wij attent gemaakt op het artikel van Jason Acidre. Hij noemt 12 guidelines voor schaalbare linkbuilding tactieken. Een manier die vaak over het hoofd gezien wordt is het verbeteren of herschrijven van oude content (het wiel hoeft niet telkens opnieuw uitgevonden worden) en guest blogging. Ook al is guest blogging geen nieuw idee; de waarde van een gast artikel op de eigen site wordt vaak nog onderschat. Laat een expert een artikel schrijven en zijn ‘fans’ zullen het artikel linken en delen. Kortom een simpel maar geniaal idee!

 

10 manieren je PLA’s te verbeteren
In zijn artikel over de beste praktijken en mogelijke valkuilen bij het verbeteren van Product Listing Ads (PLA) geeft Dave Schwartz 10 interessante tips en oplossingen voor problemen van retailers. ‘Hoe kunnen discrepanties tussen content gebaseerde search queries van Google samengebracht worden met de categorie gebaseerde Traditional Comparison Shopping Engines (CSE)?’ en ‘Hoe kunnen producttitels en beschrijvingen voor Google en de klant verbeterd worden?’, zijn twee voorbeelden van de behandelde vragen.

 

Tips en Valkuilen bij het benaderen van journalisten via Social Media
De sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn maken het voor mensen makkelijk om met elkaar in contact te komen. Maar wat als het gaat om journalisten? Wat zijn de regels bij het benaderen en pitchen van deze mensen? Zoe Fox geeft in haar artikel een samenvatting van de ervaringen van het editorial team van Mashable.com. De grootste don’t: Privé en werk moeten ook in sociale media gescheiden blijven!

 

En nog een keer linkbuilding
Tot slot nog twee leuke artikelen voor de linkbuilders out there. Ten eerste een artikel van Nate Dame over de kleine haat momenten die iedere linkbuilder zeker een keer heeft meegemaakt. Hij geeft tips en oplossingen om weer van linkbuilding te kunnen houden. Een kleine gedragscodex geeft Wiep Knol in zijn overzicht hoe je een beter linkbuilder wordt. Het is altijd goed om weer naar de ‘basics’ te kijken!

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven