Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advantage Weekly Sum Up Week 48

Door op

209040-google-doodle-happy-holidays-2007

Wat bracht week 48 ons op gebied van online marketing? Lees verder voor een samenvatting waarin onder andere het belang van local SEO wordt aangehaald, de must measure KPI’s van content marketing worden besproken en we een kijkje nemen in de keuken van Google met Google Topics.

The Searcher’s Guide To Black Friday, Cyber Monday & Holiday Shopping

Search Engine Land deelt een onderzoek van Nielsen dat aantoont dat 51% van de consumenten online winkelt op Black Friday, dit is de dag na Thanksgiving. Ook de maandag hierna, Cyber Monday, is populair en gaat 46% van de Amerikanen voor online winkelen. In Nederland niet direct relevant, maar dit zet ons wel aan het denken over de feestdagen. Uiteraard staan Google en andere zoekmachines klaar om je te helpen bij het vullen van je winkelmandje. Maar hoe kun je dit zo voordelig mogelijk doen? Voor echte koopjes zijn de shopping search engines (vergelijkingssites) dan een uitkomst.

The Ultimate List of Local SEO Resources

Local SEO is uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van digitale marketing. Hoe persoonlijker de zoekresultaten van Google worden,  hoe belangrijker het wordt om je lokale rankings op orde te hebben. Zelfs als je op nationaal niveau opereert! Andy William van Koozai publiceerde in 2011 een lijst, “21 local SEO resources” en merkt op dat er sindsdien veel veranderd is. Daarom kom hij in dit artikel met een update van deze lijst, zodat je straks de lokale SERPs weer domineert!

11 Must-Measure KPIs for Content Marketing Success

Aangezien de waarde van content marketing veel verder gaat dan pure zoekmachine optimalisatie, heeft het zijn eigene ROI en zou daarom ook gemeten moeten worden. De geïntroduceerde  Key Performance Indicators (KPI’s) van Dave Snyder, CEO van CopyPress, zijn zeker niet nieuw. Toch geeft hij een duidelijk inzicht over hoe we betekenis kunnen geven aan de KPI’s in een format dat niet onder een specifiek kanaal valt.

 Google Now Topics

Heb jij al eens op jouw Google NOW topics pagina gekeken? Op deze pagina wordt je zoekhistorie gegroepeerd in topics. Met Now Topics doet Google een poging de relatie tussen zoekopdrachten te categoriseren naar topics en zo de intentie te achterhalen. Een interessante kijk in de keuken van Google als het gaat om relevantie. AJ Kohn van Blind Five Year Old deed enkele tests met Google Now Topics.

 Google overtreedt wet

Gisteren kwam Google zelfs weer even langs in het journaal. Het nieuws was niets nieuws: Google handelt in strijd met de Nederlandse privacywet. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) deed onderzoek en concludeerde dat Google gegevens van en over internetgebruikers verzamelt, zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben verleend. Het CBP wil nu dat Google haar voorwaarden aanpast.

 7 Chrome Extensions to Improve Busy Digital Marketers Online Productivity

In deze post beschrijft de altijd vrolijke Aleyda Solis een aantal handige plug-ins voor Google Chrome om je productiviteit te verhogen. Een aantal van deze plug-ins, zoals Evernote, Buffer en StayFocused gebruiken we bij Internet Advantage ook.

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven