Our performance, your advantage

Contact opnemen

+31 30 737 0481

Internet Advatage weekly sum-up – week 31

Door op

BA sum-up

Het is nu volop vakantietijd en dat merk je ook in de media; het is komkommertijd. Dat merk je aan bijvoorbeeld dit live blog over de hitte vandaag op Volkskrant.nl. Ondanks de komkommertijd is er in online marketingland wel weer van alles gebeurd deze week. Je leest het ook deze week weer in onze weekly sum-up.

Nieuwe Gmail zet marketeers aan het denken deze zomer
De meeste Gmail gebruikers zullen het inmiddels gezien hebben, Google heeft de inboxweergave van Gmail drastisch aangepakt. Je binnenkomende mail wordt nu verdeeld over vijf ‘tabs’. Je primaire mail, social media berichten, reclame, updates en fora. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat een nieuwe aanpak voor e-mailmarketing nodig is. Lees er meer over op Marketingfacts.nl.

The 100 Best Free SEO Tools & Resources for Every Challenge
Er zijn gigantisch veel gratis SEO tools op het internet te vinden. Het is niet altijd even makkelijk om de juiste tool te vinden. Moz maakte een interactieve lijst met de 100 meest complete en beste gratis SEO tools.

Matt Cutts: Be Careful About How You Choose Your ccTLDs
Goede domeinnamen worden steeds schaarser en zijn bijna niet meer te vinden of kosten een fortuin. Daarom kiezen bedrijven er soms voor om een TLD te kiezen in een land waar ze geen zaken doen, dit brengt echter wel nadelen ten opzichte van SEO met zich mee. Een ccTLD is hiervoor een oplossing. Op Search Enginne Watch verscheen een artikel met uitleg aan de hand van de onlangs verschenen video van Matt Cutts.

B2B Mobile Marketing
Het is het jaar van mobile! Zoals ik al eerder in de sum-up heb beschreven is het de laatste jaren ieder jaar het jaar van mobile geweest. Of dit statement klopt doet er eigenlijk niet meer toe want dat mobile belangrijk is geworden is niet meer te ontkennen. Welke plaats mobile in een B2B markt inneemt wordt uiteengezet op State of Search.

$1K profit in 1 week: My PPC Case Study
Bij PPC advertenties denk je al snel aan Google Adwords maar er zijn natuurlijk veel meer netwerken die PPC advertenties aanbieden. Op Viper Chill verscheen afgelopen week een artikel waarin de schrijver ingaat op adverteren op nieuwe netwerken.

T-Mobile stopt ermee. Waarom?
T-Mobile stopt met het affiliate-marketing programma. Hiermee zijn ze de eerste Nederlandse telco die geen affiliate-programma heeft. Traditioneel gezien worden er in deze branche juist veel abonnementen afgesloten via een tussenpartij. De vraag waarom T-Mobile stopt met het performance based  kanaal wordt in dit artikel op Frankwatching  uitgediept.

How to Transform Text Ads Into Product Listing Ads Using Google Spreadsheets
De laatste maanden is er veel te doen geweest rondom PLA’s, product listing ads. Veel kleinere adverteerders zullen misschien geïntimideerd zijn  door PLA’s. Dit is niet nodig je hoeft namelijk niet heel veel technische kennis te hebben om gebruik te maken van PLA’s. Lees hier hoe je gebruik kunt maken van PLA’s.

Naar boven

Naar boven

Nog geen reacties.

        Plaats een reactie

        Naar boven